top of page

 

Spoor 2 traject

Onder re-integratie in Spoor 2 verstaan we alle activiteiten gericht op werkhervatting buiten de eigen organisatie. Zodra er geen zicht (meer) bestaat op een structurele hervatting binnen de eigen organisatie, dan wel wanneer dit onzeker is dat die binnen de Wachttijd Wet Wia gerealiseerd kan worden, moet er een adequaat Spoor 2 traject worden gestart door werkgever en werknemer om de werk hervattingskansen van de arbeidsongeschikte werknemer in loonvormend werk zo veel mogelijk te vergroten. 

Bij een re-integratie in Spoor 2 wordt de arbeidsongeschikte werknemer actief begeleid bij het vinden, verkrijgen en behouden van een voor hem geschikte functie in een andere organisatie dan in die van de eigen werkgever. Dit gebeurt op basis van een van tevoren opgesteld en schriftelijk vastgelegd re-integratieplan. De werkgever en de werknemer zijn samen verantwoordelijk voor de re-integratie. 

Een adequaat 2e  spoor re-integratietraject bestaat uit alle door of namens de werkgever en/of zijn arbeidsongeschikte werknemer ontplooide en/of te ontplooien activiteiten. Dit zijn activiteiten gericht op (de verruiming van) de mogelijkheden van de werknemer om een passende functie buiten de eigen organisatie te vinden, te verkrijgen en/of te behouden. Deze activiteiten worden vooraf vastgelegd in een re integratieplan. 

Re-integratie 2e spoor is dus een zaak van samenwerking van werkgever, werknemer, bedrijfsarts, arbeidsdeskundige en re-integratiecoach. Bij de  aanpak van Baspoli speelt de re-integratiecoach de centrale rol in het begeleidingsproces. Werkgever is verantwoordelijk voor het tijdig aan (laten) leveren van de zich ontwikkelende belastbaarheidsinformatie aan de re-integratiecoach. Op basis van de deze informatie kan het nodig zijn om het traject bij te sturen.

Ręce do góry
06 303 274 89
bottom of page